43921
Book
In basket
Mięso nie tylko klasycznie / redaktor naczelny Jacek Fronczak ; tłumaczenie Piotr Art, Michał Madaliński. - Drugie polskie wydanie. - Warszawa : Reader's Digest, 2008. - 160 stron : ilustracje kolorowe ; 25x23 cm.
(Jedz Zdrowo, Żyj Zdrowo)
Jeśli jesteśmy zabiegani i musimy szybko przyrządzić posiłek, możemy przygotować steki lub potrawę typu stir-fry, czyli mięso pokrojone w cieniutkie paseczki smażone z dodatkiem warzyw oraz makaronu lub ryżu. Jeśli potrzebujemy pomysłu na nieco bardziej pracochłonne danie na specjalną okazję, też znajdziemy wiele ciekawych propozycji. Choćby królika duszonego z cieciorką po hiszpańsku, eskalopki cielęce z ziołami albo nasi goreng z wieprzowiny.W książce jest także wiele przepisów na rodzinne obiady, które pomogą odmienić monotonię naszej codziennej domowej kuchni: warzywa nadziewane farszem mięsnym, kiełbaski w cieście czy klops nadziewany szpinakiem.Przyrządzenie chudego mięsa dobrej jakości trwa krótko i nie wymaga zbyt wiele wysiłku. W naszej książce są nie tylko świetne przepisy na rozmaite potrawy zarówno klasyczne, jak i bardzo oryginalne, ale również porady dotyczące wybierania, dzielenia i przechowywania mięsa.
Availability:
Wypożyczalnia Ryglice
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again